MÁRTON-NAPI LÁMPÁS FELVONULÁS ÓVODÁNKBAN

 

Óvodánkban próbáljuk gyermekeink tevékenységét úgy szervezni, hogy kellemes várakozással éljék meg a közelgő ünnepeket. Maguk az ünnepségek a felnőttek és gyermekek számára az ünnepi előkészületekkel kezdődnek. Ezek az előkészületek a délelőtti foglalkozások keretében történnek. Itt kezdenek megismerkedni a gyermekek az ünnep lényegével, a hozzá kapcsolódó szokásokkal, hagyományokkal. Ez a Márton nappal kapcsolatban is így történik.

Márton napjához közel az óvodánk is megrendezi lámpás felvonulását . A Márton napi lámpás és fáklyás felvonulások a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt hivatottak hirdetni.Az óvoda előtt gyülekezik a kis csapat ahol mindenki meggyújtja a saját kis lámpásában lévő gyertyát és Márton napi dalokat énekelve elindulnak az utcán.

SOK SZERETETTEL MEGHÍVJUK A KEDVES SZÜLŐKET 2023 november 9-én csütörtökön 17 órakor megrendezésre kerülő
MÁRTON- NAPI LÁMPÁS FELVONULÁSRA!
 
Gyülekező 16.45 –kor az óvoda előtt. INDULÁS 17 ÓRAKOR
Pénteki napra nagy valószínűséggel esőzés várható ezért tettük át csütörtökre a lámpás felvonulást. Útvonal: Tavasz u-Pesti u (COOP) –Templom krt-Temető u-Tavasz u
Visszatérve az óvodába a program lezárásaként libazsíros kenyeret lakomázunk lila hagymával. Várunk mindenkit szeretettel!