„Nefelejcs” Családi Sport délután 2016. szeptember 30.

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a  „ Nefelejcs” Családi sport délután. Színes programokkal  készültünk erre az alkalomra.  Az egész hét  az egészséges táplálkozás és mozgás jegyében telt. 

Célunk volt  az egészséges életmódhoz szükséges tudás, és készségek megszerzésének támogatása az élet különböző színterein (egészséges táplálkozás, egészségfejlesztés a

mindennapokban, egészséges életmód).

  • Az egészséges életmód iránti igény kialakítása, fejlesztése egészségvédelem, egészségmegőrzés céljából.
  • A gyermeki szervezet, sokoldalú fejlődésének elősegítése
  • A szabad mozgásvágy megőrzésével a gyermekek tájékozódásának, alkalmazkodóképességének, teherbíró képességének, a személyiség akarati tényezőinek fejlesztése.
  • Környezettudatos magatartás kialakításához, a környezet védelméhez és megóvásához kapcsolódó szokások kialakítása, fejlesztése.
  • Mindennapos játékos mozgások biztosítása teremben és szabad levegőn, eszközökkel és eszközök nélkül, spontán vagy szervezett formában.

A csoportok vitamin,-gyümölcs salátákat készítettek, az egészséges táplálkozás szokásainak kialakítását elősegítve. A pénteki  családi délután  méltó zárása volt a projektnek. Többféle mozgáslehetőséget biztosítottunk a résztvevők számára, tornázás, „ Nefelejcs” kör megtétele  2-3-4 keréken, zumba, lovaglás , közös versenyjátékok a szülőkkel, kötélhúzás.

A végén minden gyermek „érmet” kapott a  sportnapon való sikeres részvételért,melyet büszkén viseltek

Jókedv,gyermekzsivaj,kacagás töltötte be az óvoda udvarát. sok  mosolygós óvodás  gyermek és szülő lépett ki az  óvoda kapuján.

Mindenki kellemesen elfáradva, de sok élménnyel térhetett haza. Köszönjük minden kedves családtagnak aki velünk töltötte ezt a pár órát! Jó volt ismét együtt lenni!

Kővágó Márta
óvodavezető

/Kattintson a képre a képekért!/