Hibaüzenet

  • Notice: Undefined index: impact_theme drupal_theme_initialize() függvényben (/srv/www/ovoda.dany.hu/includes/theme.inc 100 sor).
  • Notice: Trying to get property 'filename' of non-object _drupal_theme_initialize() függvényben (/srv/www/ovoda.dany.hu/includes/theme.inc 146 sor).
  • Notice: Trying to get property 'name' of non-object _theme_load_registry() függvényben (/srv/www/ovoda.dany.hu/includes/theme.inc 335 sor).
  • Notice: Undefined index: impact_theme theme_get_setting() függvényben (/srv/www/ovoda.dany.hu/includes/theme.inc 1440 sor).

FÖLD NAPJA óvodánkban kicsit másképp

A 2020-as nevelési évben a Föld napját rendhagyóan ünnepeltük. A rendkívüli vírushelyzet következtében óvodánk zárva tart. Az óvodai nevelést folytatjuk munkatársaimmal .Online csoportokban tartjuk a kapcsolatot a kisgyermekekkel és szüleikkel. Pedagógiai programunkban kiemelt fontossággal bír a környezettudatos szemléletformálás. Online csoportokban fantasztikus munka folyik, hálásan köszönöm  a szülőknek, hogy partnerei az óvodapedagógusoknak a feladatok, ötletek megvalósításában!

Kővágó Márta
intézményvezető

 

KATICA CSOPORT
Április 22. a Föld napja. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már az óvodás gyermekek is megtanulják, hogy a Földünknek bizony segítségre van szüksége ahhoz, hogy fennmaradjon. Vigyázzunk rá, óvjuk. Az on-line csoportban ötletadás segítségével is igyekszünk megvalósítani a betervezett terveket.  Az így elkészült munkák különböző technikákkal készültek, mint pl: kasírozás, rajzolás, ragasztás, vágás,  színezés, pufi festés.  A család, óvoda és gyermek közös gyümölcse az így elkészült ötletes, kreatív és csodaszép alkotás. Köszönöm minden csoporttagnak és segítőjének az együttműködést és a támogatást.

Csoma Lászlóné Ancsa néni
óvodapedagógus

/Kattintson a nagyobb képért!/

 

Pillangó csoport
Idén is megünnepeltük a FÖLD napját a csoporttal . Megbeszéltük miért fontos a környezetvédelem , miért fontos óvni Földünket. Megismerkedtünk Földünkkel, Glóbival és testvéreivel a többi bolygóval és “lakóhelyükkel“ az űrrel. A gyerekek ültettek fát,virágokat. 5 napos projekt keretében elkészítették a világűrt a bolygókkal. Készítettek tablót arról , hogy mi tesz jót a Földnek és mi árt neki. Verseltünk, énekeltünk. A projekt lezárásaként rendszerezzük a tanultakat , és játszunk az erre a célra készített online játékokkal, amin keresztül megtanultunk szelektíven hulladékot gyűjteni.

Siroki László Tamásné Andi néni
óvodapedagógus

/Kattintson a nagyobb képért!/

 

Mókus csoport
A Mókus csoportba járó gyerekek számára a Föld napjának megünneplése nem csak egy napot jelentett, hiszen már az elmúlt hetekben hagymákat, virágmagokat ültettek ezeket gondozták, megfigyelték a fejlődésüket. Beszélgettek arról mi mindenre van szüksége a növényeknek a fejlődéshez.
Ismerkedtek a földgömbbel, megfigyelték rajta a vizeket, szárazföldeket. Készítettek gilisztafarmot, ahol megfigyelték e parányi lények föld alatti számunkra láthatatlan, de hasznos munkáját.
Készültek kreatív képek a Földről különböző technikákkal.
És természetesen tanultak verseket, dalokat a gyermekek melyek e naphoz kötődtek.
Élményekkel és új ismeretekkel gazdagodott minden Mókus csoportos gyerkőc a Föld napja megünneplése során.

Arany Gabriella
óvodapedagógus

/Kattintson a nagyobb képért!/

 

Mókus csoport

/Kattintson a nagyobb képért!/

 

Micimackó csoport

Föld napja - Micimackó  csoport - Andi néni Katica néni

/Kattintson a nagyobb képért!/